Δευτέρα 9 Μαΐου 2016

Για ποια Μεγάλη Νίκη ενάντια στο Ναζισμό μιλάμε;



71 χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από τη "Μεγάλη Νίκη" ενάντια στο Ναζισμό και τον Φασισμό!
71 χρόνια από τότε που οι ταλαιπωρημένοι λαοί της Ευρώπης, αλλά και του κόσμου ολάκερου βροντοφώναζαν με δάκρυα συγκίνησης στα μάτια: "ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ ΝΑΖΙΣΜΟΣ - ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ ΦΑΣΙΣΜΟΣ"...
Όμως όλα δείχνουν πως το τέρας δεν έχει πεθάνει...
Η γερμανία, που αιματοκύλησε την ανθρωπότητα 2 τουλάχιστον φορές, που έκανε κτηνωδίες τις οποίες δεν μπορεί να συλλάβει ανθρώπινος νους, που σκότωσε, που βίασε, που κατέστρεψε, όχι μόνο δεν τιμωρήθηκε στο βαθμό που θα της άξιζε, όχι μόνο δεν αποκατέστησε (τουλάχιστον υλικά και ηθικά) το κακό που έκανε στους ανθρώπους, αλλά αντίθετα, με τη βοήθεια των αντιπάλων της, τη χρηματοδότηση των αμερικανών, και την εκμετάλλευση του ιδρώτα των ίδιων της των θυμάτων, κατάφερε όχι μόνο να ορθοποδήσει, αλλά και να ευημερεί εις βάρος της δικής μας ευημερίας, διεκδικώντας μάλιστα ξεδιάντροπα και την πρωτοκαθεδρία στην Ευρώπη!
Τέτοιο θράσος από τους γερμανούς, τέτοια ολιγωρία και δουλικότητα από τους λαούς της Ευρώπης...
Οι υποτιθέμενοι "νικητές" του 1945, σέρνονται υποτακτικά πίσω από το άρμα της αλαζονείας των γερμανών, που καλοβλέπουν και πάλι το απάνθρωπο όραμά τους για τη δημιουργία του 4ου Ράιχ! Αλλά αυτή τη φορά, προσπαθούν να μας εξοντώσουν με χρηματοοικονομικό πόλεμο και όχι με όπλα, έναν πόλεμο όμως που είναι κι αυτός εξίσου καταστροφικός (αν όχι και περισσότερο), με τον συμβατικό ένοπλο πόλεμο...
Για ποια "Νίκη" επομένως μιλάμε, και τι καλούμαστε να εορτάσουμε σήμερα;
Το μόνο που μπορούμε και οφείλουμε να κάνουμε, είναι να παραδειγματιστούμε από το φιλελεύθερο φρόνημα, τη γενναιότητα και τον ηρωισμό των πατεράδων και των παππούδων μας, και να βροντοφωνάξουμε και πάλι ΟΧΙ στον ναζισμό και τον φασισμό, που με ύπουλο τρόπο προσπαθεί να επιβληθεί και πάλι!
Να αναλάβουμε τις ευθύνες μας απέναντι στη μνήμη των προγόνων μας και το μέλλον των παιδιών μας, και να μην υποταχτούμε στα υποχθόνια σχέδια των γερμανών!
Ο αγώνας για την ελευθερία δεν τέλειωσε, συνεχίζεται!!!